Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online
Notaris

Nieuws

Niet wettelijk verplicht, toch naar de notaris?

Als notaris helpen we je om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen. Soms ben je wettelijk verplicht om hiervoor naar de notaris te gaan, zoals bij het opstellen van je testament of als je een huis of bedrijfspand gaat kopen. In veel andere gevallen is het aan jou of je ons advies wilt. Waarom dat handig kan zijn, lees je hieronder.

Afspraken worden rechtsgeldig

Afspraken die je vastlegt in een notariële akte worden rechtsgeldige en bindende afspraken. Dat schept gelijk duidelijkheid voor iedereen. Dat kan belangrijk zijn, bijvoorbeeld als het gaat om een levenstestament, afspraken over schenkingen, wijzigingen in statuten of de verdeling en afwikkeling van een erfenis. En het geeft ook zekerheid, mocht er toch discussie of twijfel ontstaan. Een notariële akte geldt namelijk als bewijs in de rechtszaal.

Fiscaal de beste optie

Door zaken vast te leggen in een notariële akte, zoals bij een samenlevingsovereenkomst en een testament, kun je mogelijk een belastingvoordeel creëren. Dat geldt ook voor ondernemers: de rechtsvorm die je kiest voor je bedrijf (bv, nv, coöperatie, vennootschap onder firma en maatschap) heeft gevolgen de belasting die je betaalt. Ben je bezig met bedrijfsopvolging, fusie, splitsing of overdracht? Of wil je iets veranderen in de aandelen? Wij leggen je graag uit wat fiscaal de gunstigste oplossing is. En dat kan je al gauw geld opleveren.

Privé en zakelijk door één bril

Als ondernemer heb je ook een privésituatie. Zakelijk en privé kunnen sterk met elkaar verweven zijn. Wil je starten met een bedrijf of ga je iets veranderen in je onderneming? Als notaris bekijken we de mogelijke scenario’s zowel vanuit het perspectief van je bedrijf als vanuit je privésituatie. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

Contact

Bezoekadres
Raadhuislaan 45a
3201 EM Spijkenisse

Postadres
Postbus 803
3200 AT Spijkenisse

T 0181 627 027
F 0181 627 044
E info@ouwerkerknotariaat.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.45 – 17.00 uur

Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.