Telefoon 0181 627 027 Mijn dossier Ouwerkerk Online

Huwelijksvoorwaarden of partnerschapsvoorwaarden

Of u nu trouwt in de gemeente waar u woont of op een exotische locatie in het buitenland, de trouwdag is voor velen onmiskenbaar een heel belangrijke dag in het leven. Vaak bent u al maanden van te voren aan het regelen en plannen. Trouwlocatie, taart, feest, alles moet natuurlijk tot in de puntjes goed geregeld zijn. En hoewel het wat minder aanspreekt om daar bij stil te staan, geldt dat niet minder voor uw juridische situatie. Want als u trouwt zonder huwelijksvoorwaarden dan geldt de algehele gemeenschap van goederen. Alle bezittingen en schulden worden dan eigendom van beide echtgenoten, en dat is in lang niet alle gevallen de meest geschikte regeling. Zorgt u daarom dat u tijdig (ruim voor de huwelijksdatum) op de hoogte bent van de alternatieven.

Ouwerkerk Notariaat geeft u graag persoonlijk advies over de mogelijkheden die u heeft op het gebied van huwelijksvoorwaarden. En dat is belangrijk, want door deze goed in te richten kunt u zich later mogelijk veel problemen en verdriet besparen. Bovendien is het soms mogelijk om fiscale voordelen te behalen met uw huwelijksvoorwaarden.

Als u een geregistreerd partnerschap aangaat, geldt dezelfde regeling; er ontstaat een gemeenschap van goederen, tenzij u partnerschapsvoorwaarden maakt.

Heeft u een gemeenschap van goederen dan kunt u tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap ook nog voorwaarden maken. De gemeenschap van goederen zal dan alsnog verdeeld worden. Is er sprake van een eigen woning of een onderneming dan is dit vaak niet meer zo eenvoudig. Zet daarom het maken van voorwaarden of op zijn minst een adviesgesprek daarover op het actielijstje van de voorbereidingen voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap.

 


Misschien is dit ook interessant voor u:

Testament Levenstestament

Direct een afspraak maken? Wij bellen u.

Komt het u beter uit wanneer wij u bellen voor informatie, advies of een afspraak? Vul dan hier uw gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u een offerte? Deze maken we graag voor u in orde!

Vraag offerte aan

Wilt u even met ons overleggen? De koffie staat altijd klaar.

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte

Als eerste horen over interessante events en nieuwtjes? Schrijf u in, dan houden we u per e-mail op de hoogte.

Contact

Bezoekadres
Raadhuislaan 45a
3201 EM Spijkenisse

Postadres
Postbus 803
3200 AT Spijkenisse

T 0181 627 027
F 0181 627 044
E info@ouwerkerknotariaat.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.45 – 17.00 uur

Buiten onze openingstijden is het ook mogelijk om een afspraak te maken. Neem contact op en we bespreken uw wensen.